3 ontspannende tips bij stress

Ontspannen is enorm belangrijk. Na een drukke werk- of schooldag verlangen we allemaal naar een momentje voor onszelf. Helaas komt het er in de meeste gevallen niet van, er zijn immers nog genoeg dingen die nog gedaan moeten worden. Een momentje nemen om te ontspannen is dus niet vanzelfsprekend, maar daardoor niet minder belangrijk. Voor lichaam en geest is ontspanning essentieel. Ontspanning doorbreekt spanning en dat is nodig in deze stressvolle wereld. Maar hoe doe je dat nu, ontspannen? Hier een aantal tips:

Ga lekker bewegen

Hoewel het begrijpelijk is dat je na een vermoeiende dag niet echt de behoefte voelt om je in het zweet te werken, heeft beweging een positieve invloed op het stressniveau. Zowel op korte als lange termijn helpt voldoende beweging stress te verminderen. Geen paniek, want hiervoor hoef je niet perse een zware inspanning te leveren. Ook een rondje wandelen of een tijdje in de tuin werken, heeft al een positief effect op lichaam en geest.

Neem een warm bad

Het nemen van een warm bad is een echt verwenmoment. Niet alleen omdat je de tijd voor jezelf neemt, maar ook omdat de warmte van het water voor lichamelijke ontspanning zorgt. Je spieren ontspannen en je bloeddruk daalt waardoor je je al snel rustiger voelt. Een bubbelbad zal voor nog meer ontspanning zorgen. Het warme water en de masserende bubbels zijn een perfecte combinatie. Ben je niet in het bezit van een bubbelbad? Neem dan een kijkje voor naar de hydromassage van Elite Wellness voor jouw verwenmoment.

Let op je ademhaling

Gedurende de hele dag halen we adem om voldoende zuurstof op te kunnen nemen. Hoewel dit proces grotendeels onbewust gebeurd, kan de ademhaling wel beïnvloed worden. Stress prikkelt bijvoorbeeld het ademcentrum waardoor we sneller en meer via de borstkas gaan ademen. Om te ontspannen kan het dan ook helpen om te letten op je ademhaling. Door bewust diep in te ademen en langzaam uit te blazen zal je je meer ontspannen voelen.

Ontspannen moeten we allemaal. Naast de genoemde tips zijn er nog vele andere mogelijkheden om stress te verminderen. Het is belangrijk op op zoek te gaan naar de manier die voor jou werkt. Ontspan je door een rondje wandelen, ademhalingsoefeningen, een warm bad of toch een kijkje nemen bij Hydromassage – Elite Wellness? Ontspannen is af en toe het meest productieve wat je kunt doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *