3 Tips voor effectieve energiemanagement

Medewerkers hebben het op werk soms zwaar te verduren. Het is daarom belangrijk dat ze op een gezonde manier met stress weten om te gaan en effectief hun energie kunnen managen om de dagelijkse uitdagingen met beide handen aan te pakken. Hieronder volgen strategieën die leidinggevenden kunnen faciliteren om de efficiëntie te verhogen en potentiële kostbare uitdagingen te overwinnen.

Blijf in beweging

Sporten is een uitstekende manier om je mentale gezondheid te bevorderen. Het is daarom belangrijk dat je team de tijd wordt gegeven om in beweging te blijven. Dit kun je onder meer doen door het faciliteren van gratis sportabonnementen, het indelen van een speciale sportruimte, of het dagelijks samenkomen met je team voor gymnastiek!

Stimuleer monotasking

Laten we eerlijk zijn: de hersenen zijn niet ontworpen om aan meerdere taken tegelijkertijd te werken. Hiermee verlies je kostbare aandacht en heb je een hogere kans dat je de belangrijke steekjes laat vallen. Monotasking houdt in dat medewerkers hun werk prioriteren en niets anders doen dan één desbetreffende taak. Dit geeft je team de mogelijkheid om onverdund te werken en te presteren op een hoger niveau. Hierdoor wordt niet alleen het werk sneller gedaan, maar is er ook meer energie over om op te sparen!

Werken samen met energieprofessionals

Er is niets beter dan kennis en ervaring in te winnen van energieprofessionals aan de hand van het organiseren van een workshop. Hierbij kan er meer nadruk gelegd worden op theorieën rondom energiemanagement, het erkennen van ieders energiegrenzen en instrumenten om de energiehuishouding te versterken. Hiermee kan stress, overwerktheid en burn-outs op de werkvloer beter voorkomen worden. Wil je dat jouw team beter leert omgaan met het managen van hun eigen energie, dan een cursus Energiemanagement daarbij helpen. Kijk voor meer informatie over sociaal-emotionele ontwikkeling op https://carrierepoort.nl/outplacementbureau/outplacement-rotterdam/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.