Alles wat je moet weten over snus bestellen

Snus bestellen is tegenwoordig erg makkelijk te doen om aan je nicotine drang te voldoen. Als het aankomt om nicotine te nuttigen heb je sowieso veel keuze, en snus is daar één van. Zo heb je pleisters, sigaretten, pilletjes en tabletten, alles voor jouw nicotineshot. Toch gebruiken de laatste paar jaren steeds meer mensen snus. Het is een speciaal soort nicotine die je in je mond moet stoppen om nicotine binnen te krijgen. In dit artikel wat het precies is en waar snus bestellen.

Wat is snus, handig om te weten vóór snus bestellen?

Voordat je besluit om over te gaan op snus, is het wel handig om er wat over te weten. Snus komt uit Zweden en is een tabaksproduct dat via oraal gebruik, de mond, achter de bovenlip wordt gedrukt. Je hebt op dit moment twee soorten snus, namelijk los en in zakjes. Dit bestaat het geselecteerde tabak, aroma’s, zout en water volgens een recept dat dateert uit de 19e eeuw. Snus is te vinden in verschillende soorten en smaken.

Waar komt snus vandaan?

Hoe snus echt is ontstaan in ietwat onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de Zweden begin 19e eeuw begonnen met tabak malen en het te mengen met water, zout en smaakstoffen. Men snoof het dus niet op maar plaatste een klein zakje achter de bovenlip. Tegenwoordig heb je naast de normale originele snus ook snus zonder tabak. Je vindt hier dan ook geen stoffen uit de tabaksplant.

Snus zonder tabak is legaal in Nederland

Misschien ben je er inmiddels achter gekomen dat het gebruik van snus grijs gebied is binnen Europa. Dat komt omdat Zweedse snus alleen in Zweden mag worden gemaakt. Alleen dit land in Europa is de uitzondering op het verbod van snus. Overigens betekent dat niet dat er helemaal geen snus producten geproduceerd en verkocht mogen worden in Nederland. Want snus zonder tabak is wel gewoon te bestellen. Ondanks het gebrek aan tabak kan je op deze manier toch nog jouw nicotine binnenkrijgen. Zeer geschikt voor mensen die van de nicotine af willen.

Waar snus bestellen?

Maar waar kun je nu snus bestellen? Dat hangt dus helemaal af van welk soort snus je wilt hebben. Zweedse snus is niet legaal in Nederland en is dan ook niet toegestaan voor verkoop. Wat wel toegestaan is snus zonder tabak. Omdat er geen tabak in dit soort snus zit hoeft de verkoper geen vergunning te regelen. Zo moeten tabakszaken dat wel. Desalniettemin doe je snus bestellen makkelijk op internet, en je hebt genoeg webshops die het aanbieden. Het ontbreken van de schadelijke stoffen van de tabaksplant is snus geen illegaal product meer. Dus je hoeft niet naar buiten voor snus bestellen en kan dat uit je luie stoel doen en op je gemak. Er zijn genoeg variaties en smaken te vinden voor snus. Probeer zoveel mogelijk soorten uit en kijk welke smaak en variatie het beste bij je past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *