Boost je body met een gezonde mond

Als je gezond leeft, is dat een weldaad voor je lichaam. Hier hoort gezond eten, sportief bezig zijn en op tijd je rust pakken natuurlijk ook bij. Daarnaast is het belangrijk dat je je mond goed verzorgt want bij een gezond lichaam hoort nu eenmaal een gezonde mond. Je mond weerspiegelt namelijk je gezondheid.  

Kijk welke mondwaters als beste uit de test komen 

Om je mond schoon en gezond te houden zijn er allerlei soorten mondverzorgingsproducten te koop. Tandenpoetsen is belangrijk maar veel mensen kiezen ook voor het spoelen van de mond met mondwater. Dit is in allerlei soorten en van diverse merken te koop. Klik hier als je wilt weten welke mondwaters als beste uit de test komen zodat je een goede soort kiest.  

Vermijd mondwater waaraan kunstmatige hulpstoffen zijn toegevoegd 

Het is bij de keuze van mondwater belangrijk dat je kijkt naar de bestanddelen die ervoor gebruikt zijn. Kies altijd voor mondwater op basis van natuurlijke ingrediënten. Aan veel mondwaters worden kunstmatige of chemische bestanddelen toegevoegd die meer kwaad dan goed doen. Kies daarom altijd voor mondwater dat geschikt is voor dagelijks gebruik en waaraan geen hulpstoffen zoals alcohol, chloorhexidine of SLS zijn toegevoegd. Daarnaast moet de PH-waarde minimaal 6 zijn zodat het mondwater niet te zuur is. Chemische toevoegingen kunnen voor irritatie en wondjes in de mond zorgen en dat is niet prettig maar zorgen er ook nog eens voor dat je niet de beoogde frisse adem krijgt na het spoelen.  

Kies mondwater op basis van natuurlijke, werkzame ingrediënten 

Kies voor mondwater dat geschikt is om dagelijks te gebruiken en waar natuurlijke werkzame stoffen in zitten. Hierbij kun je denken aan Aloë Vera, xylitol of tea tree olie en zo zijn er nog meer hulpstoffen die zorgen voor een frisse mond en dito adem en die je veilig gebruiken kunt. Heb je nog andere mondproblemen? Kijk dan of je mondwater vinden kunt dat ook daarvoor ingezet kan worden. Zo sla je twee vliegen in één klap tijdens het spoelen en wordt je mond gezond en blijft je lichaam dat ook.  

Als alleen poetsen en spoelen niet voldoende is 

Is alleen tanden poetsen en spoelen met mondwater niet voldoende? Combineer dit dan met andere verzorgingsproducten. Er zijn complete pakketten te koop zodat alle producten die daarin zitten, prima samen gebruikt kunnen worden. Je kunt ook alles los kopen maar dan ben je duurder uit. Kijk even goed wat je nodig hebt voor je mondproblemen zodat je zeker weet dat je de juiste verzorgingsproducten kiest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *