Burn out symptomen, wat moet je er precies over weten?

Het dagelijks leven legt een behoorlijke druk op ons. Dat was in het verleden reeds het geval en dat is tegenwoordig zeker niet anders, integendeel. Deze enorme druk die door veel mensen wordt ervaren zorgt er in de praktijk voor dat een burn out steevast op de loer ligt. Dit uiteraard met alle gevolgen van dien. Voor heel wat mensen geldt zelfs dat ze reeds volop met een burn out te maken hebben zonder dat ze dit zelf beseffen. Omwille van deze reden is het belangrijk om je bewust te zijn van wat nu precies burn out symptomen zijn. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Dan is het zeker belangrijk om even de informatie door te nemen hier op deze pagina.

Wat zijn burn out symptomen? 

Burn out is één van de vaakst voorkomende mentale aandoeningen van het moment. Heel wat mensen worden ermee geconfronteerd of komen in een depressie terecht. Burn out symptomen kunnen ongelofelijk divers zijn. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat er bij mensen die lijden aan deze aandoening kan worden vastgesteld dat ze: 

  • Zich vermoeid voelen;
  • Men niet langer rustig kan slapen;
  • Er een gevoel van prikkelbaarheid heerst;
  • Men niet tegen drukte of lawaai kan;
  • Men gemakkelijk het gevoel krijgt te moeten huilen;
  • Er sprake is van ernstig piekeren;
  • Men over een gejaagd gevoel beschikt;

Ben jij ook één van de vele mensen die één of meerdere van deze gevoelens ervaart? Dan is de kans zeer groot dat je aan een burn out lijdt. Bij twijfels is het altijd een goed idee om de burn out symptomen even te bespreken met bijvoorbeeld je huisarts. Hij of zij kan je bijgevolg ook meteen aangeven wat je kan doen om deze vervelende symptomen het hoofd te bieden.

Hoe kan je een burn out verhelpen?

Je bewust zijn van de burn out symptomen is uiteraard nog maar het begin. Voor heel wat mensen die op een bepaald moment beseffen dat ze met een burn out te kampen hebben geldt dat ze daar eigenlijk niet meteen actie tegen zullen ondernemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Herstellen van een dergelijke aandoening vereist eigenlijk het doorlopen van drie verschillende fases:

  1. Accepteren dat je overspannen bent en rust nemen;
  2. De oorzaken van de burn out op een rij zetten en een oplossing bedenken;
  3. De bedachte oplossing ook daadwerkelijk uitvoeren; 

In heel wat gevallen geldt dat het in één of in meerdere van de genoemde fases helemaal fout gaat. Mensen komen bijvoorbeeld tot de conclusie dat ze te maken hebben met een burn out, maar zijn eigenlijk niet bereid om daar consequent actie tegen te ondernemen. Dat is zeker niet de bedoeling. Wanneer je dit niet gaat doen zal je namelijk kunnen vaststellen dat de aandoening zichzelf niet zal oplossen. Dit betekent dus dat je er blijvend mee zal worden geconfronteerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, achterhalen dat je een burn out hebt alleen is niet voldoende. Je moet er ook daadwerkelijk iets tegen doen wanneer je graag het probleem wil oplossen. Kijk wat jij eraan kunt doen op Charlottelabee.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.