De vele voordelen van massages

elektrische massagetafels

Het nemen van massages brengt verschillende voordelen met zich mee, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor je mentale staat en voor je huid. Daar komt nog bij dat je kunt zorgen voor een optimale pijnverlichting die met een preventieve werking. Wil je weten wat de vele voordelen zijn van massages? Lees de onderstaande tekst dan goed door.

Massages nemen

Een massage kan het beste worden omschreven als een behandeling waarbij het lichaam zich ontspant of van verlichting geniet. Tijdens deze behandeling zal de masseur zowel de huid als de spieren goed wrijven, strijken en kneden met de handen in combinatie met massage olie. Je kunt zelf bepalen of je heel je lichaam laat masseren, of slechts bepaalde delen zoals de rug, de schouders of de nek. De meest populaire soorten massages zijn bindweefselmassage, trigger point therapy, cupping massage, ontspanningsmassage, zwangerschapsmassage, hoofdmassage, handmassage, rug-, schouder- en nekmassage, voetmassage, voetreflexmassage en nog veel meer.

Verbetering van de bloedcirculatie

Middels massages kan je de bloedcirculatie aanzienlijk worden verbeterd, wat ook voor de afvoer van afvalstoffen geldt. Met deze behandeling worden knooppunten, ook wel triggerpoints genoemd, uit de spieren gehaald waardoor het lichaam veel vrijer kan bewegen. Dankzij het rustgevend moment zal ook je hartslag rustiger worden waardoor het hart minder bloed hoeft rond te pompen en de bloeddruk dus verlaagd wordt.

Verbetering van de weerstand

Ook de weerstand wordt flink verbeterd door het nemen van massages. De hoeveelheid witte bloedcellen in je bloed zal namelijk verhoogd worden waardoor je immuunsysteem er flink op vooruit zal gaan. Dankzij deze behandeling zal het stresshormoon cortisol ook aanzienlijk verlaagd worden waardoor de weerstand hoog blijft en gaat je lichaam voedingsstoffen veel beter en sneller kunnen opnemen aangezien afvalstoffen je lichaam eerder verlaten.

Herstel van de spieren

De spieren zullen volledig herstellen dankzij de verbeterde bloedcirculatie na massages. Het recuperatieproces wordt namelijk versneld waardoor spieren die vermoeid zijn sneller kunnen herstellen. Daarnaast zal ook de balans tussen het lichaam en de geest worden verbeterd waardoor je je veel beter in je vel voelt.

Het ontspannen gevoel

Vanwege de bevordering van de aanmaak van oxytocine en serotonine ga je je na een ontspanningsmassage ontspannen en uitgerust voelen. Daarnaast ga je minder last hebben van stress, nervositeit, neerslachtigheid, depressie, negatieve en onzekere gevoelens na massages en ga je je positiever voelen. Dit zorgt bovendien dat je weer tot jezelf kunt komen en dat je bewuster wordt van je eigen lichaam waardoor je een beter humeur krijgt. Voel je je beter in je vel zonder pijn en heerlijk ontspannen? Dan zal je humeur namelijk ook verbeteren.

Positieve effecten op de huid

Massages kunnen ook positieve effecten hebben op de huid, waaronder het wegnemen of het verlichten van hoofdpijn, het verminderen van de kans op rimpels en nog meer. Oude en dode huidcellen worden namelijk verwijderd worden waardoor nieuwe huidcellen plaats kunnen nemen. Hier komt nog bij dat je na een behandeling van Studio Release extra energie krijgt waardoor je weer fris aan de slag kunt met je dagelijkse bezigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.