De voordelen van stoppen met roken

Je hebt het vast al vaker gehoord, stoppen met roken heeft alleen maar voordelen. Maar toch sta je in de pauze nog steeds buiten om even van jouw rust momentje te genieten. Ondanks dat we weten dat stoppen met roken beter voor ons is en veel voordelen met zich meebrengt, zijn we vaak niet op de hoogte van wat die voordelen precies zijn. Hierdoor wil je misschien al wel stoppen met roken, maar is de motivatie nog niet aanwezig om het ook daadwerkelijk te doen.

Je gezondheid, je uiterlijk en meer genieten

Je weet vast al dat roken slecht is voor je gezondheid, maar weet je ook al welke voordelen stoppen precies heeft? Roken zorgt ervoor dat je minder zuurstof in je bloed hebt, hierdoor moet jouw lichaam harder werken om de overal genoeg zuurstof te krijgen en wordt je sneller moe. Dit heeft een direct effect op jouw conditie en ademhaling. Ben je eenmaal gestopt met roken? Dan zul je merken dat je minder snel moe wordt en meer energie hebt. Stoppen met roken heeft ook een positief effect op je uiterlijk. Je huid ziet er frisser en gezonder uit en ook je gebit wordt er weer mooier op. 

Daarnaast kun je meer genieten als je gestopt bent met roken. Je zult meer genieten van je eten, omdat je meer gaat proeven en ruiken. Daarnaast hou je, afhankelijk van hoeveel je rookte, een hoop geld over. Hiermee kun je weer een hoop leuke dingen doen!

Stoppen met roken

Heb je al geprobeerd te stoppen met roken? Of wil je de eerste stap zetten? Partijen als WeQuit helpen je hierbij! Je krijgt een persoonlijke stopcoach en kunt deelnemen aan groepssessies. Daar leer je hoe andere omgaan met stoppen met roken en kun je tegelijkertijd andere helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *