Dit zijn de symptomen van Corona

Corona

Maart 2020. Het is een maand, die gegarandeerd de geschiedenisboeken ingaat. Mensen zitten sindsdien al bijna een jaar in hun huis opgesloten. Avondklok. Gesloten winkelcentra. Thuiswerken. Nog steeds slaat het virus als een wildeman om zich heen. De gevolgen zijn bijna niet te overzien. Ziekenhuizen zitten vol en patiënten overlijden. Om het tij te kunnen keren, vraagt de overheid om – bij symptomen – in isolatie te gaan. Maar wat waren deze ook alweer? De specialisten van How Are You Diagnostics benoemen ze in deze blog.

Verhoging of koorts

Iedereen heeft wel eens een minne dag. Jouw gezicht voelt warm aan, maar ondertussen lig je te rillen onder de lakens. Dit is vaak een signaal dat er een parasiet, virus of bacterie jouw lichaam is binnengedrongen. Door jouw lichaamstemperatuur omhoog te gooien probeert jouw gestel deze te doden. Dit gebeurt ook wanneer je in contact bent gekomen met Corona en deze ongewenst jouw lichaam infecteert. Koorts – maar ook verhogingen – zijn dan ook een belangrijk signaal: het is goed mogelijk dat je met Corona besmet bent.

Een droge hoest

Hoesten. Er is geen mens, die niet eens last heeft van een vervelende kriebel in de keel. Het is dus lastig om bij een verkoudheid direct het Coronavirus als boosdoener aan te wijzen. Toch is het één van de “gevaarlijkste” symptomen van Covid-19. Hiermee kun je namelijk de mensen om je heen besmetten. Het virus verspreidt zich namelijk door met druppels, die je bij het hoesten naar buiten stuwt, mee te liften. Mensen, die dit vocht vervolgens inademen, raken zo ook met Corona besmet. Draag daarom altijd een mondkapje en neem bij twijfel een Coronatest af.

Vermoeidheid

Iedereen is wel eens moe. Zeker in deze tijden van Corona eist het vele thuiswerken zijn tol. Onze energielevels raken uitgeput. Toch is het belangrijk om jezelf in de gaten te houden. Bij vermoeidheid kan er namelijk ook sprake zijn van een besmetting met het virus. Wanneer je naast een ernstige vermoeidheid ook andere symptomen ervaart, is het aan te raden om actie te ondernemen. Zo weet 100% zeker of Corona wel of niet de directe boosdoener is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *