Een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren?

Hebben mensen altijd het idee dat je boos kijkt vanwege hoe je oogleden staan? Of zie je er ouder uit, omdat je oogleden zijn gaan hangen? Dan kan een bovenooglidcorrectie voor jou mogelijk een uitkomst zijn. We raden je aan om hier zelf goed over na te denken. Vind je plastische chirurgie een eng idee en begin je er liever niet aan? Dan zal niemand je uiteraard verplichten! Als je je erg onzeker voelt over je uiterlijk, dan kan het wel erg prettig zijn dat dit probleem te verhelpen is.

Wil je alles weten over een bovenooglidcorrectie? Lees dan verder!

Wat houdt een bovenooglidcorrectie precies in?

Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige operatie. Er kan een beetje huid verwijderd worden, waarna de oogleden meestal al niet meer hangen. In sommige gevallen moet er ook een beetje vet of een klein deel van de oogkringspier verwijderd worden. De behandeling gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Echter, is het vaak wel mogelijk om het ook onder narcose te laten gebeuren. Dat is prettig wanneer je het idee nog eng vindt en de behandeling liever niet bewust meekrijgt.

Hoe zit het met de kosten van de behandeling?

Ben je benieuwd naar hoe het met de kosten van de behandeling zit? Het is moeilijk om een prijs te noemen, omdat verschillende klinieken ook verschillende tarieven zullen hanteren. Je kunt ervan uitgaan dat je € 1000 tot € 1500 kwijt bent voor correctie van het bovenooglid. Je bent hierna wel eindelijk van je hangende oogleden af.

De kosten worden bijna nooit vergoed. Alleen als de behandeling een medische noodzaak heeft of als je een genetische aandoening of chronische ziekte hebt, worden de kosten vergoed. In andere gevallen zal je verzekeraar de kosten voor de behandeling niet vergoeden.

Hoe zit het met de onderoogleden?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt, zoals de naam je doet vermoeden, alleen het bovenste ooglid behandeld. Als je altijd last hebt van wallen, dan kun je ook het onderste ooglid laten corrigeren. Deze behandeling is goedkoper dan het corrigeren van de bovenste oogleden. Ook hier geldt dat de kosten over het algemeen niet vergoed worden door de verzekeraar. Een onderooglidcorrectie kost over het algemeen € 500 tot € 1000.

Bovenooglidcorrectie herstel

De dagen na de bovenooglidcorrectie kunnen de oogleden zeer doen. Je kunt een aantal dagen niet alles meer doen. Zo is het niet verstandig om auto te rijden als je net een ooglidcorrectie hebt gehad. Ook moeten de oogleden regelmatig gekoeld worden. De plastische chirurg kan je tijdens een consult precies vertellen wat je van het herstel kunt verwachten. Zo geeft de chirurg precies aan wat je beter kunt laten als je de ooglidcorrectie hebt laten uitvoeren.

De oogleden helen meestal erg mooi, waardoor het na het herstel moeilijk te zeggen is dat je onder het mes bent geweest. Wél is er vaak een wereld van verschil zichtbaar. Zo zul je er waarschijnlijk vele jaren jonger uitzien dan hiervoor. Hangende oogleden kunnen je immers al snel ouder doen lijken. Na deze ingreep is dat probleem opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *