Een natuurlijk hulpmiddeltje

We zijn altijd op zoek naar nieuwe middeltjes die ons lichaam kunnen ondersteunen. En soms stuit je dan op iets wat al heel lang in de wereld is maar nog helemaal niet zo bekend. In dit geval is dat arganolie. In deze blog vertel ik je meer over deze olie, hoe is het ontstaan en waar kun je het allemaal voor gebruiken? Last van droog haar of eczeem behandelen natuurlijk. Lees dan verder! 

Waar komt het vandaan?

Arganolie wordt geperst uit de pitten van de arganvrucht. Deze vrucht komt van de arganboom, een boom die op maar heel weinig plekken in de wereld voorkomt. De grootste kans om deze boom tegen te komen, heb je in Marokko. Daar komt ook het idee vandaan voor het gebruik van deze olie als verzorging en schoonheidsproduct. Het persen van de olie is een kostbaar proces en dat maakt dat de olie zelf ook heel kostbaar is. Gelukkig kun je nu in Nederland op meerdere plekken terecht voor goede en duurzaam verkregen arganolie.

Arganolie tegen de droge huid

Arganolie is perfect voor op je huid. Mensen denken snel dat je geen oliën op je gezicht moet smeren omdat dit de boel vettig maakt en je poriën verstopt maar dat is niet altijd het geval. Het je gezicht ook heel goed hydrateren arganolie is daar perfect voor. Het verstopt de poriën niet maar hydrateert tot diep in de huid. Dit effect heeft de olie ook op andere lichaamsdelen zoals droge handpalmen en voetzolen. Door de delicate werking kan je het op heel veel plekken gebruiken, het gezicht is daar een goed voorbeeld van.

Gevoed en soepel haar

Arganolie wordt ook veel gebruikt voor het haar. Het voed je haar en maakt dat het zacht en soepel aanvoelt. Omdat olie direct op je haar smeren snel zorgt voor een vette look en niet heel snel intrekt, kan het helpen om dit pas ’s avonds in te masseren en ermee te slapen of om het een uurtje voor het douchen in te laten werken. Daarnaast zijn er ook veel producten waar arganolie in verwerkt zit. Doe wel goed onderzoek naar de producten, zo weet je dat je straks niet met een verkeerd, niet werkend of onethisch verkregen product thuis zit.

Zo heb je straks een gehydrateerde huid en gevoed haar. Met een glans ga jij de lente in en dat allemaal op een natuurlijke manier. Wie wilt dat nu niet? Een goede verzorging kan soms wel een natuurlijk hulpmiddeltje gebruiken, daar is arganolie voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *