Fietsen gezondheidsvoordelen

Om fit en gezond te zijn, moet je fysiek actief zijn. Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen beschermen tegen ernstige ziekten zoals obesitas, hartaandoeningen, kanker, psychische aandoeningen, diabetes en artritis. Regelmatig fietsen is een van de beste manieren om het risico op gezondheidsproblemen die samenhangen met een zittende levensstijl te verminderen. Fietsen is een gezonde, low-impact oefening die kan worden genoten door mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot oudere volwassenen. Het is bovendien leuk, goedkoop en goed voor het milieu. Naar het werk of naar de winkel fietsen is een van de meest tijdbesparende manieren om regelmatige lichaamsbeweging te combineren met je dagelijkse routine. Elke dag fietsen naar schatting een miljard mensen – voor vervoer, recreatie en sport.

Obesitas en gewichtsbeheersing

Fietsen is een goede manier om het gewicht onder controle te houden of te verminderen, omdat het je stofwisseling verhoogt, spieren opbouwt en lichaamsvet verbrandt. Als je probeert af te vallen, moet fietsen worden gecombineerd met een gezond eet plan. Fietsen is een comfortabele vorm van lichaamsbeweging en je kunt de tijd en intensiteit wijzigen – het kan langzaam en gevarieerd worden opgebouwd om bij je te passen. Hart- en vaatziekten zijn onder meer beroerte, hoge bloeddruk en een hartaanval. Regelmatig fietsen stimuleert en verbetert je hart, longen en bloedsomloop, waardoor je risico op hart- en vaatziekten afneemt. Psychische aandoeningen zoals depressie, stress en angst kunnen worden verminderd door regelmatig te fietsen. Dit komt door de effecten van de oefening zelf en door het plezier dat fietsen met zich mee kan brengen.

Botblessures, artritis en fietsen

Fietsen verbetert kracht, balans en coƶrdinatie. Het kan ook helpen vallen en breuken te voorkomen. Fietsen is een ideale vorm van lichaamsbeweging als je artrose hebt, omdat het een low-impact oefening is die de gewrichten weinig belast. Fietsen helpt niet specifiek osteoporose (bot verdunnende ziekte) omdat het geen gewicht dragende oefening is. Heb jij lichamelijke klachten?  Fysiotherapiepraktijk Den Haag kan je hierin verder van dienst zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *