Fysiotherapie in Veenendaal vinden: dit moet je weten

Fysiotherapie Veenendaal

Er zijn veel klachten waarvoor we eerst naar de huisarts gaan, terwijl we eigenlijk naar een fysiotherapeut moeten. Dit medisch specialisme is gelukkig steeds normaler in Nederland en dat betekent dat er ook veel praktijken door het land verspreid zijn. Ook fysiotherapie in Veenendaal is goed te vinden, dus ver hoef je niet te reizen als je uit onze mooie stad komt. Maar wat is dat eigenlijk, een fysiotherapeut? En wat kunnen ze voor je doen? Dat ontdek je hier.

Fysiotherapie Veenendaal

Via de huisarts

Een fysiotherapeut is iemand die expert is op het gebied van houding en beweging. Hij of zij houdt zich met het bewegingsapparaat, ofwel het lichaam dat we in beweging brengen. Vaak ga je naar een fysiotherapeut als je een probleem hebt met spieren of gewrichten. Er zijn talloze soorten fysiotherapeuten. Meestal ga je met een klacht eerst naar de huisarts en verwijst deze je door naar een fysiotherapeut. Als je echter al zeker weet dat het probleem in je spier of gewricht zit, dan kun je eventueel direct zelf contact opnemen.

Specialisaties

Een fysiotherapeut heeft in de meeste gevallen een specialisatie. Dat wil zeggen dat hij een bepaald lichaamsdeel of een bepaald type klacht behandelt en daar het beste in is. De algemene opleiding  tot fysiotherapeut is echter nodig om je kunnen specialiseren. Enkele specialisaties zijn:

  • manuele therapie – een geblokkeerd of stijf gewricht wordt aan de hand van mobilisaties weer in beweging gebracht.
  • sportfysiotherapie – een therapeut die ondersteunt bij het spierherstel van sporters op elk niveau.
  • bedrijfsfysiotherapie – een fysiotherapeut die de werksituatie en werkhouding onder de loep neemt en wijzigt om klachten te voorkomen of verhelpen.
  • shockwave therapie – een hardnekkig probleem in een pees of spier aanpakken door middel van gerichte shockwaves met een apparaat. 

Dit is slechts een kleine greep uit alle  specialisaties en de kans is groot dat wat jij nodig hebt hier niet tussen staat. Daarnaast zijn er natuurlijk nog therapeuten gespecialiseerd in een bepaald gebied in het lichaam, zoals de kaak, knie, of schouder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *