Haartransplantatie: Zo werkt het!

We weten allemaal wel ongeveer wat een haartransplantatie inhoudt. Maar weet je ook precies hoe het werkt? En waarom mensen zo’n transplantatie ondergaan? Er zijn verschillende redenen voor een haartransplantatie, van een andere operatie tot schoonheidsredenen. Wat de reden ook is, ieder die dit wilt verdient een veilige en succesvolle haartransplantatie, of het nu een haartransplantatie Turkije is, ergens in Europa of helemaal in Amerika. Dus; hoe werkt zoiets precies?

De waarom

Vrij simpel gezegd is een haartransplantatie een operatie die haar verplaatst van een gebied op het lichaam naar een ander gebied op het lichaam. Deze transplantatie wordt, zoals al eerder vernoemd, toegepast om verschillende redenen. De eerste haartransplantatietechnieken werden bedacht en getest in de Tweede Wereldoorlog, voor veteranen met brandwonden. Ook zijn er andere medische redenen voor een haartransplantatie. Een daarvan is de aandoening alopecia androgenetica, een erfelijke aandoening die bij zowel mannen als vrouwen voorkomt, maar voornamelijk mannen. Het is beter bekend als de “klassieke mannelijke kaalheid” waar veel mannen op latere leeftijd last van krijgen. Er zijn natuurlijk nog allerlei andere redenen waardoor iemands vermogen om haar te groeien op een bepaalde plek er deels of helemaal mee ophoudt. Een haartransplantatie kan hierbij helpen. Haartransplantaties worden het meest toegepast voor het vernieuwen van hoofd, wenkbrauw -en baardhaar.

De hoe

Dus, nu weten we precies waarom iemand voor een haartransplantatie zou kiezen. Maar hoe werkt de procedure nu precies? Er zijn twee technieken te onderscheiden bij een haartransplantatie; de FUT en de FUE. Deze afkortingen staan voor Folliculaire Unit Transplantatie en Folliculaire Unit Extractie respectievelijk. Bij een FUT wordt er een stukje huid weggehaald uit het donorgebied. Hiervan worden de haren en haarzakjes gesplitst in groepjes van 2/3, en deze worden geplaatst in het doelgebied. Deze methode is goedkoper dan een FUE, maar laat een litteken achter in het donorgebied. Bij een FUE worden kleine gaatjes geboord in het donorgebied, om de haarzakjes zonder spoor te kunnen verwijderen. Deze worden vervolgens in het doelgebied geplaatst. Deze methode is duurder, maar laat haast geen zichtbare littekens achter.

Een haartransplantatie is dus een procedure die om allerlei verschillende redenen kan worden toegepast. Er zijn klinieken over de hele wereld, van haartransplantatie Turkije tot Amerika tot Rusland, enzovoort. Voordat je een haartransplantatie overweegt is het slim om naar je budget en je eventuele verzekeringsmogelijkheden te kijken, om te kijken of je beter voor de goedkopere of duurdere behandeling kan kiezen. Veel succes met je "nieuwe" haar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *