Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?

Begrafenis Amersfoort

Het verliezen van een dierbaar familielid of vriend is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Op het moment dat je kennis neemt van het nieuws moet je direct gaan beginnen met het regelen van een hoop zaken. Dit geeft vaak een dubbel gevoel omdat je ook tijd nodig hebt om het verlies van een dierbare te verwerken. 

Check de verzekering van je dierbare

Wat moet je allemaal regelen op het moment dat je verantwoordelijk bent voor het afscheid van een familielid? Allereerst is het belangrijk om te kijken hoe het zit met de verzekering. Waar is je dierbare verzekerd en wat voor mogelijkheden zijn er? In sommige gevallen is het mogelijk om de opbaring in een uitvaartcentrum vergoed te regelen. Dit is een mooi moment om samen met de familie in besloten kring afscheid te nemen. Controleer dit dus goed. 

Maak gebruik van uitvaartverzorging

Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om gebruik te maken van uitvaartverzorging. Dit houdt in dat een contactpersoon binnen een uitvaartverzorging jou en je familie ondersteunt bij het nemen van alle verschillende stappen binnen het proces. Het proces van het regelen van een persoonlijke uitvaart. Wat voor tekst komt er op de rouwkaart? En wie worden er wel en niet uitgenodigd tijdens de uitvaart? Het is handig en rustgevend om iemand te hebben die met je meedenkt. Er zijn in elke regio verschillende aanbieders op het gebied van uitvaartverzorging. 

Kies voor stervensbegeleiding of rouwbegeleiding

Van wat voor diensten kun je nog meer gebruik maken tijdens de uitvaartbegeleiding van uw dierbare? Tegenwoordig is het ook mogelijk om bij sommige uitvaartbegeleiders gebruik te maken van stervensbegeleiding of rouwbegeleiding. Dit houdt in dat er op emotioneel vlak ook meer ondersteuning aan je wordt geboden. Hoe ga je met een verlies om? Wat voor emoties roept dit op? Hoe verwerk ik deze emoties? Er wordt graag het gesprek met je aangegaan. Een uitvaart in Amersfoort gaat niet enkel over praktische zaken, maar is ook zeker emotioneel. De een gaat daar makkelijker mee om dan een ander. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *