Hoe kan NLP jouw leven verrijken?

Er zijn een behoorlijk aantal zaken waar we ons als mensen tijdens ons leven niet meteen bewust van zijn. De hoeveelheid aan negatieve prikkels die we ervaren is daar één van. Voor heel wat mensen geldt dat ze op allerhande verschillende manieren negatief worden geprikkeld. Zeker in tijden van social media mag dit zeker niet worden onderschat. Na verloop van tijd is het namelijk mogelijk dat deze prikkels zich gaan manifesteren met als gevolg dat je al het negatieve ook zelf gaat geloven. Vanaf dat moment gaan alle negatieve ervaringen en gebeurtenissen de overhand nemen met alle gevolgen van dien. Je even verdiepen in de mogelijkheden die NLP met zich meebrengt kan in dat geval echter nagenoeg meteen een niet onbelangrijk verschil betekenen.

Welk probleem wil NLP precies oplossen?

Er zijn tal van verschillende problemen die Neuro Linguïstisch Programmeren tracht aan te pakken. Voor bijzonder veel mensen geldt zoals in de inleiding reeds werd aangegeven dat ze continue negatieve gevoelens ervaren. Verschillende oorzaken kunnen hiervan aan de basis liggen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat je, je niet goed in je vel voelt omwille van enkele zaken die zich in je privéleven hebben afgespeeld. Daarnaast is het echter eveneens mogelijk dat je bijvoorbeeld wordt geconfronteerd op de werkvloer met veel kritiek of negatieve commentaren. Wanneer je deze één keer ontvangt is dat natuurlijk geen probleem, maar wanneer dit zichzelf gaat herhalen kan dat op een zeker ogenblik een niet onaanzienlijke impact gaan hebben op jouw leven. Daar wil NLP verandering in brengen. 

Hoe gaat NLP dan precies te werk?

De afkorting NLP staat in de praktijk voor ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’. Er zijn verschillende zaken die daardoor meteen opvallen. In eerste instantie is het dan ook zo dat NLP zich richt op drie verschillende gebieden. Daarnaast is het zo dat de term programmeren aangeeft dat ze het mogelijk moet maken om bepaalde gewoontes die we hebben te veranderen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de term programmeren eigenlijk compleet foutief werd gekozen. Deze term stamt eigenlijk af van de jaren ’70 waarin nog steeds werd gedacht dat mensen computers waren. Tegenwoordig weten we wel beter. De term programmeren wordt mede daardoor in de praktijk eigenlijk niet gebruikt.

Toch is het de gekozen term programmeren ook niet helemaal onlogisch. Het is namelijk zo dat misschien wel de belangrijkste invloed van Neuro Linguïstisch Programmeren betrekking heeft tot het omvormen van onze negatieve gevoelens of gedachten in iets positiefs. Voor veel mensen dit een behoorlijke opdracht. Zij zijn het als het ware door de jaren heen immers reeds gewend geraakt om hun leven te laten domineren door de negatieve gevoelens die ze ervaren. Dat kan en moet anders. Het volgen van één van de verschillende Neuro Linguïstisch Programmeren cursussen die op de markt verkrijgbaar zijn kan daarvoor zorgen. 

Hoe kan NLP ook jou verder helpen?

Eigenlijk hebben we het reeds aangegeven. Voor NLP geldt dat ze op tal van verschillende manieren het leven van de mens kan verbeteren. Door je afstand te laten nemen van je negatieve gevoelens zal je hoe dan ook meteen kunnen vaststellen dat je leven er veel rooskleuriger uit gaat zien. Wil jij dit nou ook? Kijk dan eens op https://nlpacademie.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *