Hoe worden we weer gelukkig samen?

relatietherapie

Ooit waren jullie gelukkig samen en had je het gevoel dat je bergen kon verzetten met je partner aan je zijde. Dit gevoel is zo langzamerhand verdwenen. Natuurlijk blijft die eerste echte verliefdheid uit het prille begin niet bestaan. Dit verandert naar diepere gevoelens van ‘houden van’. Ook die gevoelens kunnen om verschillende redenen verdwijnen waardoor je samen niet meer gelukkig bent. Je voelt je lichamelijk en of geestelijk niet meer met elkaar verbonden. Jullie hebben vaak ruzie of je irriteert je aan je partner. Eerst kon je nog over kleine irritaties heen stappen, maar de grenzen zijn daarvoor bij jou bereikt. Jullie praten niet meer met elkaar of gaan elkaar zelfs helemaal uit de weg. Zo wordt de kloof tussen jullie alleen maar groter en voel je je steeds ongelukkiger. Moeten jullie er dan maar mee stoppen? Met hulp van relatietherapie Groningen is het mogelijk om jullie relatie weer nieuw leven in te blazen. Stoppen kan altijd nog.

Communicatie is de sleutel tot succes

Een goede communicatie is onmisbaar in een goede relatie. Veel stellen kampen met communicatieproblemen binnen hun relatie en voelen zich daardoor ongelukkig. Effectief communiceren gaat niet vanzelf. Jezelf kwetsbaar opstellen en actief luisteren is lastig. In de drukte van alledag komt dat er vaak niet van en als je al niet goed in je vel zit, wordt effectief communiceren alleen maar lastiger. Hebben jullie vaak ruzie of spreken jullie irritaties nooit uit? Zie je alleen nog maar het negatieve in je partner of is de afstand zo groot geworden dat jullie helemaal niet meer met elkaar praten? Relatietherapie Groningen helpt jullie om inzicht te krijgen in jullie manier van communiceren en de communicatie te verbeteren. Jezelf zijn, je thuis voelen bij je partner en naar elkaar luisteren is een goede basis voor je relatie. Soms wankelt die basis en lukt het niet om hier samen verbetering in aan te brengen. Een relatietherapeut heeft veel ervaring en helpt jullie graag om jullie relatie weer op de rit te krijgen.

relatietherapie

Wat doet relatietherapie Groningen?

Jullie hebben in jullie relatie vaste patronen ontwikkeld. Deze patronen kunnen blokkerend werken. Er zijn valkuilen waar jullie elke keer weer intrappen. Jij wordt boos, je partner trekt zich terug en jij wordt nog bozer. Ook komen jullie vaak niet tot de kern van jullie problemen. Heb jij weleens gezegd dat jij je ongelukkig voelt? Het kan heel spannend zijn om je kwetsbaar op te stellen en uit te spreken wat je echt voelt. De relatietherapeut weet een sfeer te creëren zodat jullie je veilig voelen om uit te spreken wat je dwars zit. Op het moment dat jullie weer in een valkuil trappen, grijpt de relatietherapeut in. Aan de hand van actuele situaties en concrete voorbeelden bespreken jullie de relatieproblemen. De relatietherapeut spiegelt en durft door te vragen. Ook krijgen jullie praktische tips waar jullie thuis mee aan de slag gaan. Stap voor stap komen jullie weer in verbinding met elkaar en voelen jullie je weer gelukkiger met elkaar. Je bent van harte welkom voor een eerste kennismaking. Niet alleen in Groningen kan je terecht voor relatietherapie. Ook op andere plekken in het land zijn relatietherapeuten actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *