Kom in beweging deze herfst!

Als het weer kouder wordt, hebben we nogal de neiging om naar binnen te gaan en daar te blijven. Wat er dan gebeurt, is dat we onze gezondheid al snel laten verslonzen. In ieder geval op het gebied van bewegen dan. En dat is niet zo gek want als het koud is, zijn we niet graag buiten en gaan we dus ook niet naar de sportschool. Laten we daar deze herfst verandering in brengen!

De voordelen van voldoende beweging

Want als je voldoende beweegt, heeft je lichaam daar heel veel profijt van. Ondanks dat het je energie kost, geeft het dat ook. Misschien ken je het wel, als je de hele dag in bed hangt, word je daar ook moe van. Door te sporten schud je je lichaam als het ware wakker. Daarnaast hou je je spieren en gewrichten soepel en daar zul je jezelf ook op latere leeftijd dankbaar voor zijn.

Een sport die bij jou past

Maar goed, dan moet je wel een sport beoefenen die bij je past en aansluit op je interesses en vaardigheden. Dat kan best even zoeken zijn. Veel mensen duiken eens of meerdere keren per week de sportschool in om daar in de fitness apparaten te hangen. Door te fitnessen kan je het sportprogramma aanpassen op jouw wensen en doelen. Neem eens een kijkje bij fitness Loosduinen. Misschien is dat wel perfect voor jou.

Vaardigheid en hobby in één

Maar niet iedereen houdt ervan om te fitnessen. En als je iets doet wat je niet ligt, dan vind je het hoogstwaarschijnlijk ook niet leuk. Tijd dus om op zoek te gaan naar jouw sport. Misschien vind jij het wel leuk om het één en ander te leren en ben je op zoek naar iets stoers en uitdagends. Neem dan bijvoorbeeld een kijkje bij de vechtsportschool Den Haag. Dat is nog eens iets anders, maar daardoor niet minder sportief. Sterker nog, door lessen te volgen, train je vaak gerichter.

Houd de routine erin

Als we ons verzetten tegen het inzakken in de herfstmaanden komen we veel verder en houden we het sporten ook leuk. Activiteiten zijn namelijk leuker dan je er goed in wordt en als je ieder jaar een hele poos stopt, moet je steeds weer opnieuw beginnen. Zo kom je nooit echt in een routine en word je ook niet beter of sterker. En dat beter en sterker worden, dat is toch voor velen een geweldige motivator.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *