Last van ontstoken ogen?

Close up of a severe bloodshot eye. Blepharitis, Conjunctivitis condition

Door een bacterie of infectie kan je last krijgen van ontstoken ogen. Soms ontstaan ontstoken ogen door het dragen van lenzen. Als je te lang lenzen draagt of er bacteri├źn in je lenzen terecht komen, dan kan dit voor een ontsteking zorgen. Ontstoken ogen zorgen voor een branderig gevoel in de ogen en vaak zijn je ogen ook rood. Soms komt er zelfs pus uit je ogen of slijm als gevolg van de ontsteking. Je voelt dit zelf doordat je het gevoel hebt dat er zandkorrels in je ogen zitten. Een oogontsteking verdwijnt meestal gelukkig vanzelf. Toch kan het vervelend zijn als je hier last van hebt. Vooral het branderig gevoel kan erg vervelend zijn. Het is wel belangrijk om tijdelijk even geen lenzen of make-up te dragen. Verder kan je proberen om je ontstoken ogen te behandelen met oogdruppels. De oogdruppels zorgen ervoor dat je ogen wat verlichting krijgen en minder branden.

Voorkom Jeukende en rode ogen

Er zijn verschillende manieren om droge ogen te voorkomen. Je kunt via de huisarts oogdruppels krijgen. Maar je kunt ook soepen met water en koelen. Maar bij jeukende en rode ogen is het altijd verstandig om bij een huisarts langs te gaan.

Een huisarts kan zelf actie ondernemen door een medicijn voor te schrijven of je door te verwijzen naar een specialist. Wanneer het weinig voorstelt zijn er overigens ook veel andere manieren om de jeukende ogen te voorkomen.

Bij het behandelen van jeukende ogen is het altijd goed te weten waardoor het komt. Als het een hevige allergie is moet je daar dus echt iets voor krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.