Middelbare scholieren en zelftesten

Corona is al meer dan een jaar een van de meest besproken onderwerpen over de hele wereld. De basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs zijn een hele tijd dicht geweest en de kinderen moesten thuisonderwijs volgen.  8 februari mochten de basisscholen weer open. Vanaf 7 juni mag het voortgezet onderwijs weer zijn deuren openen. Een voorwaarde is wel dat er twee keer per week door zowel medewerker als leerlingen zelf coronatesten uitvoeren. De test is echter niet verplicht en dus ook geen voorwaarde voor het krijgen of geven van fysiek onderwijs. 

Testen kinderopvang en het (speciaal (voortgezet) onderwijs

Om corona uitbraken zo klein mogelijk te houden kan basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs en kinderopvanginstellingen sinds 19 april 2021 zelftesten doen op het coronavirus. Het fysiek onderwijs en de kinderopvang kan dan doorgaan. Dit is een aanvulling op de bestaande corona maatregelen. Een zelftest is altijd vrijwillig.  Het doel ervan is om een besmetting onder personeel en leerlingen zo snel mogelijk te signaleren. Hiermee is verspreiding van het virus mogelijk te voorkomen. De veiligheid rondom de scholen wordt hiermee hopelijk vergroot en wordt de continu├»teit van het onderwijs bevorderd. De scholen en kinderopvang ontvangen gratis zelftesten. 

Hoe werkt een snel test

De corona zelftest is een antigeen sneltest.Daarmee meet je of je besmet bent met het coronavirus aan de hand van het aantal antigenen die je in je hebt. Door een uitstrijkje te maken met een wattenstaafje uit j neus of keel kan worden aangetoond of er een viruseiwit aanwezig is. Hoe meer antigenen er worden gemeten, hoe meer virusdeeltjes van het coronavirus je in het lichaam hebt. Wanneer de zelftest positief is, is de kans groot dat je besmet bent met het virus. Om er helemaal zeker van te zijn moet je een pcr test gaan doen bij de GGD. 

Hoe ouder, hoe gelukkiger
Wachttijden Efteling
Beste tablet
Zorgverzekeringen vergelijken
Beste laptop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *