Minder alcohol drinken met deze tips

Heb jij het gevoel dat je teveel alcohol drinkt? Dit is een probleem waar veel mensen mee worstelen. Het kan best lastig zijn om te minderen of zelfs volledig te stoppen, zeker als dit probleem zich al langere tijd voordoet. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit dit aan zou kunnen pakken. Hieronder vind je een aantal handige tips.

Schrijf alles op

Ten eerste is het goed om eens een tijdje bij te houden wanneer je precies drinkt en met wie dat is. Is er misschien een reden dat je op dat moment besloot te gaan drinken? Na een paar weken is er misschien wel een patroon zichtbaar, waardoor je een beter inzicht krijgt in waarom je eigenlijk drinkt. Misschien hebben bepaalde mensen wel invloed hierop, of grijp je naar de fles als het even wat minder goed gaat op het werk.

Waarom wil je stoppen of minderen?

Het is ook goed om te bedenken waarom je eigenlijk zou willen stoppen of minderen. Heb je een echte alcoholverslaving, dan is het natuurlijk voor de hand liggend dat je hier zo snel mogelijk korte metten mee wil maken. In dat geval kun je echter beter de hulp inschakelen van professionals, zoals CACN Verslavingszorg. In alle andere gevallen is het goed om een lijstje te maken met redenen waarom je zou willen stoppen of minderen. Bewaar dit lijstje en kijk er regelmatig naar, zodat je gemotiveerd blijft.

Maak van tevoren afspraken met jezelf

Komt er een situatie aan waarin de kans groot is dat je alcohol aangeboden krijgt? Bedenk dan van tevoren alvast hoe je hiermee om zult gaan. Vind je het lastig om nee te zeggen, denk dan goed na over waarom dat eigenlijk zo is en hoe je hier een oplossing voor kunt vinden. Zo ben je goed voorbereid op toekomstige situaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *