Schaamhaar laten staan of scheren?

Veel mensen vinden schaamhaar vies en om die reden halen de meeste mensen het ook weg. Als je geen schaamhaar hebt zweet je ook minder en het ziet er verzorgd uit dan dat je een hele grote bos met haar hebt. Zowel mannen als vrouwen halen het vaak weg, maar vinden het ongemakkelijk om over schaamhaar te praten terwijl ze wel heel open praten over hoe vaak ze naar de kapper gaan of hoe ze hun baard scheren. Terwijl het heel normaal is schaamhaar iedereen heeft het. Maar iedereen heeft er een andere mening over, maar de meeste mensen vinden schaamhaar vies en vinden dat je het weg moet halen.

Veel vrouwen vinden het een hele erge afknapper als een mat een bos met schaamhaar heeft en om die reden scheren mannen het vaak. Maar bij het scheren van je schaam haar komt veel bij kijken en je moet er ook altijd de tijd voor nemen wat je wilt het niet verkeerd doen. Als je bijvoorbeeld met een scheermesje scheert die vies is of bot is kan het zomaar zijn dat je huid gaat irriteren en heel erg gaat jeuken dat wil je natuurlijk voorkomen want dat is heel vervelend. Je moet zorgen dat je goede scheerschuim gebruikt en een scheermesje dat helemaal schoon is. Zo voorkom je irritaties na het scheren en voorkom je rode bultjes.

Scheerapparaat of scheermesje 

Schaamhaar verwijderen kan je ook heel goed doen met een speciaal scheerapparaat wat speciaal ontworpen is op je schaamhaar te verwijderen. Het werkt veel beter dan een scheermesje en is veel sneller. Als je kiest om met een scheerapparaat je schaamhaar te scheren is het vaak veel netter en het gaat ook nog is sneller. Echter kan het met een scheermesje een stuk preciezer gaan en kan je bij sommige plekken een stuk beter komen. Ook zorgt dit ervoor dat het een stuk gladder wordt, vaak kan je met een scheerapparaat er niet voor zorgen dat het glad wordt. Met een scheermesje kan je hier wel voor zorgen en heb je geen last van stoppels.

Gevoelige plek

Je schaamhaar groeit op een gevoelige plek dus dan is het ook belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Het is dus van belang dat je het niet te snel wilt doen je moet het rustig doen en met beleid. Maar met de juiste middelen zoals een goed scheermes of een scheerapparaat is het heel eenvoudig en veilig.  

Als jij je schaamhaar geschoren hebt en alles is goed gegaan zonder irritaties of bloed voelt het heel fijn aan je het jeukt veel minder en ziet er ook nog is mooier uit. Niet alleen dat, maar het is ook nog is schoner er zit geen zweet meer in je schaamhaar of dode huidcellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *