Sportscholen veiliger maken: waarom het coronavirus zich daar minder snel verspreidt dan in een bar

Na de sluiting in het voorjaar, wenken de lege sportscholen in Nederland een voorzichtig publiek terug voor een training. Om op hun hoede klanten gerust te stellen, hebben eigenaren verschillende maatregelen genomen om het coronavirus te beheersen en adverteren ze nu. Tegelijkertijd probeert de fitnessindustrie zichzelf te rehabiliteren door terug te dringen tegen wat zij ziet als een misleidend verhaal dat sportscholen geen plaats hebben tijdens een pandemie.

In de eerste maanden van de uitbraak van het coronavirus adviseerden de meeste volksgezondheidsleiders om sportscholen te sluiten, waarbij ze voorzichtig waren. Toen de infecties in het hele land explodeerden, gaven staten opdracht tot sluiting van sportscholen en fitnesscentra, evenals restaurants, bioscopen en bars. Staats- en lokale functionarissen noemden sportscholen consequent als risicovolle locaties voor infectie, vergelijkbaar met bars en nachtclubs.

Sportscholen lijken minder riskant dan bars. Maar er is hoe dan ook heel weinig onderzoek

De fitnessindustrie is begonnen terug te dringen op de pandemische percepties en verboden. “We moeten niet op één hoop gegooid worden met bars en restaurants”, zegt de eigenaar van www.ahcdenhaag.nl. Toch wordt er heel weinig gehoor aan gegeven en blijven sportscholen ook gewoon dicht de afgelopen weken, maar ook zeker weten de komende tijd.

Mensen zijn minder fit


Uit onderzoek is ook gebleken dat veel mensen een stuk minder fit zijn dan voorheen. Mensen zijn minder gemotiveerd om naar de sportschool te gaan en zitten vaker thuis, zonder dat ze iets van beweging doen. Dit maakt de mens nog vatbaarder voor het feit om ziek te worden en dat is juist precies wat we willen voorkomen. Kunnen de sportscholen niet beter open om ervoor te zorgen dat mensen fit worden en minder snel in het ziekenhuis belanden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.