Thaise massage Amsterdam ofwel lazy yoga

Een Thaise massage is op de meeste punten niet vergelijkbaar met een ander soort massage. Buiten dat het beide massage heet en het goed is voor de ontspanning van het lichaam is werkelijk alles verder anders. Tijdens een Thaise massage wordt je lichaam namelijk gestrekt in plaats van gekneed gemasseerd. Soms noemt men daarom zo’n massage ook wel lazy yoga. Ben jij op zoek naar een Thaise massage Amsterdam?

De masseur gebruikt lichaamsgewicht tijdens de massage

Tijdens de Thaise massage Amsterdam worden acupressuur en yoga gecombineerd. Als je deze massage ondergaat lig je op een mat. De masseur of masseuse gebruikt zijn of haar lichaamsgewicht om een diepe ritmische druk uit te oefenen op je lichaam met name op de spieren. Soms wordt er tijdens de massage letterlijk over je heen gelopen.

Thaise massage Amsterdam met principes uit Ayurveda

Het woord ayurveda betekent letterlijk levensprincipe en wetenschap. In de massagewereld is dit een bekende techniek die in veel verschillende vormen terugkomt. Ook in de Thaise massage Amsterdam wordt er rekening gehouden met deze principes. De Thaise massage is een samensmelting van verschillende technieken uit diverse landen. Zo zie je handelingen terug uit India, China en Zuidoost-Azië. Soms gaat de massage samen met een meditatie en mantra’s. In de Thaise massage leer zijn alle delen van het lichaam met elkaar verbonden. Ook is er een wisselwerking tussen lichaam en geest. Stress en spanning hopen zich in specifieke plekken in je lichaam op. De schouders en nek zijn daar het bekendste voorbeeld van. 

Een Thaise massage is anders

De Thaise massage Amsterdam verschilt op nog een heel ander punt van de beter bekende andere massage technieken. Namelijk de manier waarop deze gegeven wordt. Tijdens de massage wordt er namelijk geen olie gebruikt. Een thaise massage wordt door de kleding heen gegeven. Al je spieren worden volledig gerekt en gestrekt wat soms best een beetje een eng gevoel is. Je gewrichten worden gekraakt, de masseur of masseuse laat je tenen en vingers knoepen door eraan te trekken. Ook andere ledematen worden in een bepaalde positie gebracht waardoor de aanwezige zwaartekracht en het gewicht van de masseur of masseuse je lichaam oprekt en ontspant. Juist om deze soms wat onpraktische houdingen wordt een Thaise massage ook wel lazy yoga genoemd.

Waarom een Thaise massage voor iedereen goed is

De Thaise massage stimuleert de drukpunten in je lichaam. Hierdoor komt je levensenergie weer vrij. Traditioneel werd deze massage gegeven aan de mannen en vrouwen die op het Thaise platteland werkten. Het is een stevige massage, die zich richt op het zo effectief mogelijk verhelpen van specifieke klachten.Tijdens een Thaise massage Amsterdam wordt werkelijk je gehele lichaam gerekt en gestrekt. Na de massage ben je soepeler dan ooit en je zult je geheel herboren voelen. Zo’n massage ontspant daarnaast ook nog eens je gehele lichaam en je geest. Om de massage prettig te laten verlopen krijg je loszittende kleding aan waarin je jezelf comfortabel kunt voelen. De kleding moet namelijk niet belemmeren tijdens de bewegingen die je lichaam dient te maken.

Voor een Thaise massage Amsterdam heten wij je van harte welkom in Het Massagehuys in Amsterdam-West.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *