Verschillende soorten kinderopvang

Sinds 2018 zijn vallen alle peuterspeelzalen ook onder kinderopvang. Hierdoor is er nog meer onderscheid gekomen tussen de verschillende soorten kinderopvang. Columbus Junior is een bekende kinderopvang in Hellendoorn en legt in dit artikel uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de soorten kinderopvang. 

Dagverblijf

Bij een dagverblijf kunnen kinderen die nog niet naar de basisschool gaan worden gebracht. Kinderen die nog niet alleen kunnen zijn kunnen hier overdag of op een bepaald dagdeel worden gebracht, zodat de ouders bijvoorbeeld naar hun werk kunnen gaan. Op een dagverblijf worden de kinderen door een pedagogisch medewerker gestimuleerd in opvoeding en ontwikkeling. 

Naschoolse opvang

Voor kinderen die al naar de basisschool gaan en dus een leeftijd hebben tussen de 4 en 12 jaar is er naschoolse opvang beschikbaar. Kinderen die buiten schooltijd niet alleen gelaten kunnen worden, kunnen bij de naschoolse opvang worden gebracht. Ook is deze vorm van kinderopvang beschikbaar op vrije dagen, zoals studiedagen van school of feestdagen, en in vakanties. 

Tussenschoolse opvang

Kinderen waarvan hun ouders beide werken tussen de middag, kunnen worden opgevangen bij de tussenschoolse opvang. Deze opvang is tussen de middag open voor schoolgaande kinderen. Op die manier kunnen ze met een lunchpakket terecht 

Gastouders

Ook gastouders vallen onder de kinderopvang. Wanneer je geen dagen minder wilt gaan werken of niet wilt stoppen met werken, dan zijn gastouders een goede optie om je kinderen naar toe te brengen. Gastouderopvang is een kleinschalige opvang voor kinderen die een leeftijd hebben tussen de 0 en 12 jaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.