Voor iedereen het perfecte mondkapje

Corona

Inmiddels ben je misschien al een beetje gewend aan het idee dat je op bepaalde plekken een mondkapje moet dragen. Begin vorig jaar kon je je daar hoogstwaarschijnlijk totaal geen voorstelling van maken, en vandaag de dag is het al bijna de normaalste zaak van de wereld dat je een mondkapje draagt in de bus of de trein, in winkels of bijvoorbeeld in het gemeentehuis. Het dragen van zo’n mondkapje beschermt jou niet 100% tegen het krijgen van het coronavirus, maar helpt wel om de kans kleiner te maken dat jij anderen, en misschien zwakkere mensen, besmet. Mondkapjes online kopen kan tegenwoordig op veel plekken, bijvoorbeeld op een website als https://www.mondkapjes.nl/nl/.

Waar dient zo’n mondkapje nu eigenlijk precies voor dan?


Maar nogmaals, het dragen van een mondkapje beschermt je dus niet volledig tegen het Covid-19 virus. Het zorgt er alleen voor dat het voor het virus lastiger wordt om iemand anders te besmetten. Druppeltjes uit je neus en mond kunnen hierdoor moeilijker andere personen bereiken, waardoor de kans op besmetting dus een heel stuk meer verkleind wordt. Het is dus een prima manier om – in situaties waarbij de anderhalve meter afstand dus niet volledig gewaarborgd kan worden – je omgeving te beschermen tegen het Covid-19 virus. Natuurlijk is het altijd beter om die afstand gewoon te bewaren in plaats van een mondkapje, maar soms kan het niet anders, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Dan is een mondkapje online kopen een prima idee.

Verschillende soorten en kleuren mondkapjes

Omdat het op steeds meer plekken verplicht is om zo’n mondkap te dragen, is het goed om er gewoon een aantal op voorraad te hebben. Natuurlijk kan je kiezen voor niet-medische wegwerpmondkapjes die je vaak in het (licht)blauw en wit kunt kopen. Het handige aan dit type mondkapje is dat je ze na gebruik gewoon weg kunt gooien. Dus geen gedoe met hoe of waar je ze opbergt als je een winkel of trein uitstapt. Vouw hem na gebruik gewoon op, winkel de bandjes eromheen, doe er een knoop in en werp hem in de dichtstbijzijnde prullenbak. Je hebt er daarna geen omkijken meer naar. Het handige hieraan is dus dat je ze na gebruik niet meer hoeft op te bergen en dat je elke keer een vers mondkapje kunt gebruiken. Stop er alvast een aantal in je tas en je komt nooit zonder te zitten.

Waarom zou je überhaupt herbruikbare stoffen mondkapjes online kopen?


Een andere optie is om stoffen mondkapjes online te kopen die je meerdere keren kunt gebruiken. Vaak hebben dit soort mondkapjes een leuk design, een geinig kleurtje en/of een mooi motief. Je kunt hem op deze manier echt als een accessoire gebruiken om je outfit mee te completeren. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de wegwerpmondkapjes die vaak een iets saaier ontwerp en uiterlijk hebben. Een ander groot voordeel van dit soort herbruikbare mondkapjes is dat je ze dus vaker kunt gebruiken. Vergeet ze alleen niet na een aantal keren dragen te wassen op 90 graden. Na het wassen, en het natuurlijk drogen zodat ze niet kunnen krimpen in de droger, zijn ze weer klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *