Wat er komt kijken bij het gebruik van incontinentie luiers

Wijkverpleging

Heb je vaak last van ongewenst urineverlies en wil je een comfortabel en betrouwbaar alternatief zoeken, dan dien je te kijken naar de mogelijkheden van incontinentie luiers aangezien deze luiers lekker zitten, goed absorberen en stijlvol zijn. Lees de onderstaande tekst eerst even door als je meer te weten wilt komen voer de zaken die komen kijken bij het gebruik van incontinentie luiers.

Wat zijn incontinentie luiers 

Incontinentie luiers zijn luiers die speciaal ontwikkeld zijn voor volwassen mannen en vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies, of het nou gaat om licht of om zwaar urineverlies. Vanwege de materialen waar de luiers van zijn gemaakt worden urine en nare geurtjes geneutraliseerd waardoor ze niet uit de luier kunnen ontsnappen. Daarnaast heb je minder last van irritaties als je luiers gebruikt speciaal voor incontinentie en kan je uit verschillende soorten opties kiezen met meerdere absorptieniveaus.

Incontinentie bij volwassenen

Incontinentie kan het beste worden omschreven als een aandoening waarbij iemand geen controle meer heeft over de blaas, maar vaak ook niet over de sluitspier van de anus. Hierdoor zal deze persoon last hebben van ongewenst urineverlies of ongewenste ontlasting, wat tot enorme irritaties kan leiden. Ruim 10% van de volwassen mannen en vrouwen in Nederland hebben last van incontinentie, waarbij we meerdere soorten incontinentie kunnen onderscheiden waaronder:

 • Inspanningsincontinentie
 • Drang incontinentie
 • Overloop incontinentie
 • Neurogene incontinentie
 • Bedplassen
 • Vesico-vaginale fistel

Voordelen van incontinentie luiers

Kies je voor het gebruik van luiers voor incontinentie, dan komen hier verschillende interessante voordelen bij kijken. De meest voorkomende voordelen van incontinentie luiers worden als volgt omschreven:

 • Je hoeft je geen zorgen meer te maken om snel naar het toilet te gaan om ongelukjes te moeten voorkomen. 
 • Je kleding en je beddengoed worden niet meer nat of vuil worden.
 • Je geniet van een betere nachtrust omdat je niet steeds uit bed hoeft te stappen om te plassen.
 • Nare geuren worden goed geneutraliseerd waardoor ze in de incontinentie luier worden opgenomen.
 • Incontinentie luiers zitten discreet en comfortabel en ze zien er net zo echt uit als normaal ondergoed. 
 • Je kunt uit een ruim aanbod aan soorten, maten, kleuren en absorptieniveaus luiers kiezen waardoor je voor elke situatie de geschikte incontinentie luier kunt vinden. Je kunt zelfs wasbare luiers vinden die je vaker kunt blijven gebruiken.

De juiste luiers kiezen

Als je op zoek moet gaan naar de geschikte incontinentie luiers voor je specifieke situatie, dan moet je kijken naar een aantal zaken. Denk hierbij aan zaken zoals het soort incontinentie. Hierbij moet je nagaan of het gaat om urineverlies of om stoelgang en of het gaat om veel of weinig verlies. Daarnaast moet je ook denken aan de gewenste of de vereiste absorptiecapaciteit van de luier en of het urineverlies overdag of tijdens de nacht plaatsvindt. Ook zaken zoals het gemak van het aanbrengen en dragen van de luier, de lichaamsbouw, de mobiliteit, het gewicht en de anatomie spelen een grote rol bij het kiezen van de geschikte luiers voor je situatie.

Bestel jouw incontinentie luiers bij 123drogisterij.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.