Wat moet je doen bij een heftige blessure?

Het kan je zomaar ineens gebeuren… Je bent aan het sporten, je maakt een verkeerde beweging en opeens verzwik je je enkel. Een acute blessure. Heel vervelend als dat overkomt. Het doet niet alleen super veel zeer, maar het opnieuw gaan belasten kan ook best een grote uitdaging zijn. Daarom is het van belang dat je met een blessure naar een fysiotherapeut gaat. Die kan je verder helpen met je blessure en zorgen dat je weer langzaam kan opbouwen met belasten. Je kan bijvoorbeeld bij FysioEffect terecht met een blessure aan je enkel. 

Wat voor verschillende soorten blessures zijn er?

Er zijn twee soorten blessures waar je last van kan hebben. Er zijn acute blessures. Ze ontstaan plotseling en geven pijn die je heel goed kan lokaliseren. Je kan last krijgen van roodheid, zwelling en je kan ook moeite hebben met bewegen. Als je je enkel verzwikt is dit een acute blessure. Verder kan je ook een chronische blessure krijgen. Deze soort blessures komen langzaam opzetten. Vaak kan je de pijn minder duidelijk benoemen bij een chronische blessure en is er ook niet iets duidelijk te zien. Wel kan je goed aangeven bij welke bewegingen je last hebt. 

Wat moet je doen als je last hebt van een blessure?

Als je last hebt van een blessure is het zeker van belang dat je professionele hulp zoekt. Het is belangrijk dat de blessure behandeld wordt zodat je niet klachten blijft houden. Bij een acute blessure is het sowieso verstandig om naar de dokter te gaan om ernstige schade uit te sluiten. Bij chronische blessure kan je het beste naar de fysio. Die kan je helpen met oefeningen en het opnieuw belasten van bijvoorbeeld je geblesseerde enkel. Fysiotherapie Zoetermeer kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Maar het allerbelangrijkste is dat je vooral niet te lang rondloopt met je blessure. Dat is namelijk echt niet nodig! Er zijn genoeg goede therapeuten die je kunnen helpen met je klachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.