Wordt weer mobiel

aan tafel

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden wanneer je niet zo mobiel meer bent, kun je nog een klein beetje lopen dan biedt een rollator nog uitkomst. Ben je echter niet meer in staat om te lopen, dan is een rolstoel een uitkomst. Hierbij heb je natuurlijk ook weer verschillende soorten waaruit je kunt kiezen, van een eenvoudig exemplaar om mee te nemen tot een volledig elektrisch luxe model. Voordat je een stoel koopt, is het goed na te denken waarvoor je de rolstoel precies gaat gebruiken. Het comfort van de verschillende rolstoelen verschilt nogal, waardoor je niet iedere stoel zomaar overal voor kunt gebruiken.

Wat voor stoel heb je nodig?

Niet ieder persoon heeft dezelfde rolstoel nodig, iemand die tenger is gebouwd heeft een andere stoel nodig dan iemand die zwaar gebouwd is. Een zogenaamde XL stoel, kan meer belasting aan en is voorzien van zwaardere onderdelen. Vaak is de zitbreedte ook groter voor mensen die een maatje meer hebben, ook het frame van de rolstoel is verstevigd. Een normale uitvoering van een transportrolstoel gaat doorgaans tot 125kg, een XL model kan tot 350 kilo belasting dragen. Meer informatie over brede rolstoelen kun je krijgen bij rolstoelen.shop. 

Rolstoel

Stel je eigen rolstoel samen

Met het gebruik van een modulaire rolstoel stel je als het ware je eigen stoel samen, naar wensen van de gebruiker wordt deze stoel opgebouwd. Omdat deze modellen vaak de hele dag worden gebruikt, worden er hoge eisen gesteld aan het zitcomfort en andere onderdelen. Je hebt hierbij de keuze uit diverse soorten hoofdsteunen, zittingen en rug en hoofdsteunen. Natuurlijk kunnen de beensteunen ook versteld worden, of de armsteunen zijn vervaardigt van extra zacht materiaal. Door het comfort te kiezen wat je wenst, kun je comfortabel de hele dag op de stoel zitten zonder ongemakkelijkheden te ervaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.