Zes tips voor het welzijn van je voeten

Het welzijn van je voeten mag niet over het hoofd gezien worden. Gelukkig zijn er veel manieren om goed voor je voeten te zorgen. Hier houdt de podotherapeut zich voornamelijk mee bezig. Podotherapie is het vakgebied die zich richt  op de welzijn van je voeten en alle klachten die daaruit voortvloeien. In dit artikel zetten wij een aantal tips op een rij die de podotherapeut je maar al te graag wilt laten weten om serieuzere voetklachten te voorkomen.

  • Negeer voetpijn niet. Het is namelijk niet normaal om regelmatig voetklachten te hebben. Belangrijk is dat je vooral een professionele podotherapeut raadpleegt als de pijn aanhoudt.
  • Inspecteer jouw voeten met goede regelmaat. Let op eventuele veranderingen in kleur en temperatuur van je voeten. Houd ook rekening met dikke of verkleurde nagels. Dit kan namelijk een teken zijn van schimmelvorming. Controleer ook op scheuren of sneetjes in de huid. Peeling of schilfering van de voetzolen kan duiden op voetschimmel.
  • Was jouw voeten regelmatig, vooral tussen de tenen, en droog ze volledig af.
  • Zorg ervoor dat je schoenen goed passen. Een handige tip voor het kopen van schoenen, is om jouw aankoop later op de dag te doen. Dat is wanneer voeten meestal het grootst zijn.
  • Wees vooral voorzichtig bij het gebruik van huismiddeltjes voor voetaandoeningen; zelfbehandeling kan een klein probleem namelijk veranderen in serieuzere klachten.
  • Knip je teennagels recht af, maar ook weer niet te kort. 

Zoek professionele hulp in de podotherapie

Ben je op zoek naar specialisten op het gebied van podotherapie, neem dan een kijkje op hallux-groep.nl. De Hallux podotherapeuten zijn er voor al jouw voetklachten en kunnen je helpen jouw klachten te onderzoeken en een gepaste oplossing te vinden. Mogelijke oplossingen kunnen zich richten op speciale therapeutische inlegzolen, therapeutische oefeningen, schoenadvies en aanvullende fysiotherapie en voetchirurgie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *