Zo kies jij het perfecte bed

Slaap is ontzettend belangrijk voor jouw gezondheid en dagelijks functioneren. Uit een onderzoek van het CBS in 2018 bleek dat bijna 25 % van alle Nederlanders last heeft van slaapproblemen. Op langere termijn kan dit voor allerlei gezondheidsproblemen zorgen. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarom is het belangrijk om een goed bed uit te kiezen. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker goede ondersteuning van een bed is. Voor 50-plussers is het dan goed om te kijken naar een goed seniorenbed of hoog laag bed

Waar nog meer opletten

Bij het kopen van een bed is het goed om op een aantal zaken te letten. Bepaal ten eerste de juiste maat voor jouw bed. Ben je bijvoorbeeld heel lang, dan kun je beter kiezen voor een extra lang bed. Naar het matras gaat de meeste aandacht. Wat vind je prettig liggen? Wat is je lichaamsbouw? En wat is je fysieke conditie? zijn daarbij prangende vragen. Een matras moet in ieder geval zorgen voor voldoende comfort en goede ondersteuning bieden aan je wervelkolom. Denk ook na over een goede matrasbodem en een eventuele topper. Maak daarnaast de keuze of je wilt gaan voor een normaal bed of dat je hem elektrisch wilt kunnen verstellen. En als laatste wil je natuurlijk dat het bed past bij jouw interieur. 

Tips voor goede nachtrust

Als je het perfecte bed hebt gevonden, is het bijna niet meer mogelijk om slecht te slapen. Mocht het toch nog voorkomen, dan zijn er nog een paar handige tips voor een goede nachtrust. Drink bij voorkeur geen cafeïne houdende dranken meer voor het slapengaan. Hierdoor vind je lichaam sneller de rust. Beweeg voldoende en doe in de avond dingen die je slaperig maken, zoals een warm bad. En de schermpjes kun je het laatste uur beter ook niet meer doen. Tijd voor een goed boek in je nieuwe bed dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.